Média & Blog

Burza Drahých Kovů spuštěna!

15. 9. 2013 - Autor: Jan Hájek

Základní výhodou je, že nově otevřená Burza Drahých Kovů umožňuje všem uživatelům nejen nakupovat, ale i prodávat investiční kovy. Kupující i prodávají obchodují mezi sebou sebou, a to bez rizik aukčních serverů. Kupující a prodávající tedy nejsou omezeni nabídkou dealerů či prodejců, neboť každý uživatel může nabízet libovolné investiční provedení drahých kovů. Očekáváme, že během několika měsíců se zde vytvoří velmi pestrá a různorodá nabídka.

Druhým kladem je způsob obchodování. Provozováním Burzy Drahých Kovů zúročíme naše zkušenosti ve prospěch všech kupujících i prodávajících. Zboží i platby probíhají přes naše clearingové centrum. Dokud se v clearingovém centru nesejde zboží a platba, uzavřený obchod nebude vypořádán. Nikdo tedy nemůže přijít ani o zboží, ani o peníze. V tom je opět rozdíl proti běžným aukčním serverům. A je to zároveň pojistka proti krachu obchodníka,jak jsme tomu byli v minulosti často svědky. Každá mince i slitek u nás projde základní kontrolou clearingového centra. V případě podezření je provedena analýza kovu. Pokud se podezření potvrdí, je obchod anulován. A samozřejmě si každý kupující může testování kovu za malý poplatek objednat již při nákupu.

Třetí výhodou je vyřešení problematiky výkupních cen u různých obchodníků. Místo složitého hledání, jak výhodně prodat své investiční zlato nebo stříbro, nyní prodávající jednoduše prodá jinému zájemci prostřednictvím Drahých Kovů. Není tedy zapotřebí řešit, jak vypadá zpětný výkup u prodejce, stačí zadat prodejní nabídku za rozumnou cenu a zboží je prodáno zájemci.

Čtvrtou výhodou je vysoká likvidita. Jakmile se Burza Drahých Kovů dostane do podvědomí širokého spektra uživatelů, bude zde mimořádná likvidita. To bude výhodné jak pro nakupující, tak pro prodávající. Investor nakoupí i prodá za reálnou cenu. Obchodník využitím Burzy Drahých Kovů získá další prodejní možnosti. Již nyní registrujeme zájem obchodníků s drahými kovy prodávat prostřednictvím této platformy. Časem proto bude Burza Drahých Kovů dominantním prodejním nástrojem pro investiční kovy v tuzemsku.

Pátou výhodou je vyloučení pochybných prodejců i známých neplatičů z obchodování na Burze Drahých Kovů. Prodávat a nakupovat může každý, komu je více jak 18 let a má právní způsobilost. Právnické osoby musejí být registrovány v obchodním či jiném rejstříku. Nakupování i prodej na Burze Drahých Kovů je podmíněnou písemnou smlouvou – stejně jako u seriozních aukčních serverů ověřujeme smlouvou reálnou existenci účastníků obchodů a eliminujeme nepoctivé či fiktivní osoby.

Šestá výhoda je způsob, jak si prodávající stanoví cenu. Může zvolit fixní cenu, která se již nemění. Může ovšem prodejní cenu i navázat na spotovou cenu drahých kovů na burze, a to stanovením částky nad anebo pod spotovou cenou na burze. Časem přibude ještě možnost navázání prodejní ceny na burzovní spot formou procentuální přirážky anebo slevy – to bude velmi zajímavé zejména pro obchodníky s drahými kovy, kteří budou na Burze Drahých Kovů chtít prodávat své zboží.

Sedmá výhoda je velmi snadné vkládání nabídek i jejich následné úpravy. Rovněž koupě je velmi snadná. Platforma Burza Drahých Kovů je intuitivní a velmi jednoduchá. Při vývoji jsme dbali požadavků kupujících a prodávajících, které jsme do zapojili do testovacího režimu před spuštěním Burzy Drahých Kovů. Samozřejmě vítáme i Vaše návrhy a připomínky! Na serveru jsou k dispozici videoturiály, které názorně ukazují jak založit na Burze Drahých Kovů účet, jak prodávat i jak nakupovat.

Osmá výhoda spočívá v testování kovu. Testování kovu provádíme namátkou a podezřelé mince a slitky podrobíme vždy podrobnému testování. Každý kupující má ale možnost požádat o testování kovu včetně výstupního protokolu s výsledky. A samozřejmě platí, že zjištění falza při tomto testovacím procesu znamená zrušení obchodu – kupující tedy dostane zpět peníze.

A jak je to s poplatky? Burza Drahých Kovů si na rozdíl od velkých aukčních serverů neúčtuje poplatky za zadání zboží do prodeje atd. Existuje jediný poplatek , a to 2% z objemu realizovaného obchodu. To je naše odměna za clearing atd., stejně jako se na jakékoliv světové burze hradí burzovní poplatek za provedený obchod. Poplatek 2% z objemu obchodu hradí prodávající, tento poplatek je již zahrnut v prodejní ceně.

Shrňme si tedy výhody Burzy Drahých Kovů: Primární výhodou je, že nakupovat a prodávat na Burze Drahých Kovů mohou jak drobní investoři, tak obchodníci s drahými kovy. Prodávající si může stanovit při prodeji fixní cenu, nebo může svoji prodejní cenu navázat na vývoj na světových trzích. Velkou pozornost věnujeme riziku padělků. Burzu Drahých Kovů provozuje profesionální tým SILVERUM s.r.o, respektovaného obchodníka s drahými kovy. Burza Drahých Kovů umožňuje každému prodávat a nakupovat diskrétním způsobem. Oproti běžným aukčním serverům procházejí veškeré obchody clearingem, čili prodávající nemůže přijít o zboží a kupující o peníze. Velkou výhodou je průběžné testování kovu, které si každý kupující může ostatně sám zvolit. Burza Drahých Kovů bude časem největším trhem investičních drahých kovů v tuzemsku. Setkávat se zde budou nejen individuální investoři, ale také obchodníci s drahými kovy. Budou zde nejlepší ceny jak pro kupující, tak pro prodávající.

Registrovat se lze na stránkách Burza Drahých Kovů , www.burzadrahychkovu.cz . Dotazy rádi zodpovíme na info@burzadrahychkovu.cz nebo na infolince SILVERUM 602 494 828.

——-
Mohlo by Vás zajímat:

Investiční stříbro: Budujeme osobní portfolio – 1. část

Sedm mýtů o investici do drahých kovů

Investiční stříbro: Sahají mincovny hluboko do zásob?

Investice do zlata a stříbra: Riziko padělků

Zpět na články

Nejnovější články


Japonci se začínají bát o jen

Japonci se začínají bát o jen

28. 3. 2024 - Autor: Jan Dvořák
Japonský jen zaznamenal výrazný pokles na 34leté minimum vůči americkému dolaru, když dosáhl hodnoty ... číst dále

Fed opět ponechal úrokové sazby beze změny

Fed opět ponechal úrokové sazby beze změny

25. 3. 2024 - Autor: Jan Dvořák
Minulou středu Fed vyhověl očekáváním a nechal úrokové sazby nezměněné v rozmezí 5,25 až ... číst dále

Bankovní rada ČNB nadále pokračuje v procesu snižování úrokových sazeb

Bankovní rada ČNB nadále pokračuje v procesu snižování úrokových sazeb

21. 3. 2024 - Autor: Jan Dvořák
Bankovní rada ČNB včera v souladu s očekáváním snížila stejně jako v únoru úrokové sazby o 0,50 ... číst dále

Cena zlata se uklidnila

Cena zlata se uklidnila

18. 3. 2024 - Autor: Jan Dvořák
Před týdnem a půl jsme se věnovali růstu ceny zlata v prvních březnových dnech. Tehdy ... číst dále

Inflace v České republice je na cílové úrovni ČNB

Inflace v České republice je na cílové úrovni ČNB

14. 3. 2024 - Autor: Jan Dvořák
V pondělí byla zveřejněna únorová míra inflace v České republice a potěšila nečekaným propadem až ... číst dále

Váš dodavatel rodinného stříbra - již od roku 2009.
Drahé kovy?
Silverum!
Garance zpětného výkupu.
Tradice
Více než 10 let na trhu.
Nejlepší ceny
stříbra v ČR.
Garance původu a ryzosti kovů.

Certifikace

Logo NGC - Numismatic Guaranty Corporation
Logo Puncovního úřadu - SILVERUM s.r.o. má s Puncovním úřadem uzavřenou dobrovolnou dohodu o internetových kontrolních nákupech. Kvalita a původ veškerého zboží našeho e-shopu je tedy pod přísnou kontrolou nezávislého orgánu státní správy.

Spolupracujeme

Logo US Mint
Logo Munze Osterreich
Logo Perth Mint
Logo Royal Canadian Mint
Logo Sunshine Mint
Logo The Royal Mint
Logo Česká Mincovna
Logo 24SAFE