Média & Blog

Investiční stříbro opět nad 36 dolary

25. 5. 2011 - Autor: Jiří Jánský

Investiční stříbro stříbro prošlo v uplynulých týdnech korekcí, která po dlouhé době dala investorům zajímavou příležitost k nákupu. Aktuálně cena stříbra již třetím dnem roste. Výrazně roste také poptávka po stříbrných slitcích, stříbrných mincích i stříbrných cihlách. Cena stříbra 32 dolarů, která přilákala k nákupům mnoho zkušených investorů, je dnes již minulostí. Cena stříbra již překonala hranici 36 dolarů a v době psaní tohoto článku posílila o další dolar a zdolala hranici 37 dolarů za troyskou unci. Pro mnohé investory byla zkrátka ceny pod 35 dolarů za troyskou unci velkým lákadlem a výzvou k rozšíření portfolia.

Je samozřejmě možné, že investiční stříbro časem opět zkoriguje – křišťálovou kouli nemá nikdo. Ukazuje se ale, že poptávka po drahých kovech v žádném případě po korekci ceny stříbra neutichla. Kvalifikovaní investoři naopak vyhodnotili cenu jako výhodnou a nakupují, čímž se stříbro stává opět dražším a dražším.

Co je důvodem k nákupům? Především tradiční obava z problémů měn. USA kromě obrovského dluhu řeší nutnost zvýšit dluhový limit, čili opět posunout hranici, jak hluboko smí federální vláda zatnout další dluhovou sekeru. USA tedy nadále jedou na dluh, což se bude muset projevit v ne/hodnotě amerického dolaru.
Nepříjemné zprávy přicházejí ovšem i z Evropy. Řecko je na pokraji státního bankrotu. Pokud opravdu zbankrotuje, čili pokud dojde v rámci politicky korektní mluvy k tzv. restrukturalizaci řeckého dluhu, bude to mít patrně velmi tvrdý dopad na euro a na celou eurozónu.

Investiční stříbro a investiční zlato tedy potvrzují statut bezpečného přístavu a těší se novému zájmu investorů. Mezi kupci nechybějí i velké investiční fondy, banky, ba dokonce centrální banky. Zajímavý postřeh o nákupech drahých kovů Čínou si mimo jiné můžete přečíst
v příspěvku na facebooku , za který patří autorovi náš dík.

Investiční stříbro se díky cenové korekci stalo velmi atraktivní investicí. Samozřejmě to platí především pro skutečné investory, kteří nakupují rádi podobně jako legendární Warren Buffet levně. Cenová korekce na stříbře ukázala rozdíl mezi laikem a skutečným investorem. Zatímco laik přepočítává denně hodnotu drženého kovu, pravý investor využívá situace a přikupuje levně stříbrné mince, stříbrné slitky a stříbrné cihly. Investiční stříbro ale není určeno pro spekulaci, je přístavem bezpečí v dobách nejisté měny. Investiční stříbro se nekazí, neznehodnotí jej inflace, ani jej nějaký nekompetentní politik nemůže vyhláškou nebo nařízením devalvovat. Což bohužel neplatí o penězích. A věříme, že růst má investiční stříbro z dlouhodobého hlediska ještě teprve před sebou. Skutečného investora proto pokles ceny mohl pouze potěšit.

Kdo chce naopak profitovat na pohybech ceny, měl v uplynulých dnech výbornou příležitost. V praxi se ukázalo, jak se vyplatí investovat nemnoho času a peněz do znalosti trhu a nástrojů. Mnozí absolventi našich individuálních konzultací využili získané know-how a na pohybech ceny stříbra vydělali nemalé peníze. Nyní naopak participují na růstu, nebo si připravili obchodní situaci pro budoucí měsíce za mimořádně příjemných podmínek, daných tehdejší nízkou cenou stříbra a zlata.

A závěrem věta, kterou jsme použili na našich facebookových stránkách v souvislosti s nákupem drahých kovů Čínou: Pamatujte, že co jeden investor v panice zahodí, druhý investor s radostí zvedne 😀

Zpět na články

Nejnovější články


Inflace ve Spojených státech je pro zlato dobrá

Inflace ve Spojených státech je pro zlato dobrá

18. 4. 2024 - Autor: Jan Dvořák
V březnu došlo ve Spojených státech k mírnému zrychlení inflace. Index spotřebitelských cen (CPI), ... číst dále

ČNB i nadále pokračuje v nákupech zlata

ČNB i nadále pokračuje v nákupech zlata

15. 4. 2024 - Autor: Jan Dvořák
Česká národní banka (ČNB) výrazně zvýšila objem svých zlatých rezerv, v průběhu letošního prvního ... číst dále

Inflace v České republice zůstala na cílové úrovni ČNB

Inflace v České republice zůstala na cílové úrovni ČNB

11. 4. 2024 - Autor: Jan Dvořák
Včera byla zveřejněna březnová míra inflace v České republice a zůstala na únorových 2,0 %, ... číst dále

Cena zlata zavřela minulý týden nad 2 300 dolary za unci, stříbro téměř na 27,50

Cena zlata zavřela minulý týden nad 2 300 dolary za unci, stříbro téměř na 27,50

8. 4. 2024 - Autor: Jan Dvořák
Cena zlata zaznamenala od minulého týdne výrazný nárůst, což odráží býčí trend na trhu ... číst dále

Inflace v eurozóně i nadále pokračuje v mírném poklesu

Inflace v eurozóně i nadále pokračuje v mírném poklesu

4. 4. 2024 - Autor: Jan Hájek
Meziroční míra inflace v eurozóně se z únorových 2,6 % snížila na březnových 2,4 ... číst dále

Váš dodavatel rodinného stříbra - již od roku 2009.
Drahé kovy?
Silverum!
Garance zpětného výkupu.
Tradice
Více než 10 let na trhu.
Nejlepší ceny
stříbra v ČR.
Garance původu a ryzosti kovů.

Certifikace

Logo NGC - Numismatic Guaranty Corporation
Logo Puncovního úřadu - SILVERUM s.r.o. má s Puncovním úřadem uzavřenou dobrovolnou dohodu o internetových kontrolních nákupech. Kvalita a původ veškerého zboží našeho e-shopu je tedy pod přísnou kontrolou nezávislého orgánu státní správy.

Spolupracujeme

Logo US Mint
Logo Munze Osterreich
Logo Perth Mint
Logo Royal Canadian Mint
Logo Sunshine Mint
Logo The Royal Mint
Logo Česká Mincovna
Logo 24SAFE