Média & Blog

Jak zajistit dobrou cenu investičního stříbra?

31. 5. 2010 - Autor: Jan Rohrbacher

Nákaza, která se nejprve projevila v Řecku, se postupně šíří do dalších zemí. Evropské země směřují do dluhové pasti, která podle mnohých ekonomů vyústí v inflaci nebývalých rozměrů. Investiční kovy se proto ocitly pod nákupním tlakem: Slitky i mince mizí z trezorů velkoobchodníků takřka rychlostí světla.

SILVERUM s.r.o. patří v České republice mezi největší dovozce investičního stříbra z USA, je také tvůrcem tuzemského trhu stříbra. Značné množství investičního kovu ovšem SILVERUM s.r.o. dodává také na ostatní evropské trhy, zejména do zemí eurozóny.
„.Vzhledem k velkému nárůstu objednávek, v souvislosti s událostmi kolem Řecka,dochází občas k vyprodání skladu. Zboží je v takovém případě krátkodobě nedostupné a je aktivován stav Na objednávku. To znamená, že můžete požadovaný sortiment objednat mimo e-shop pouze na cenovou fixaci.“, říká jednatel firmy Ing. Petr Fischer.

Co pro investora fixace znamená? „ Znamená to, že můžete požadovaný sortiment objednat mimo e-shop a nemusíte tedy čekat, až se opět objeví v e-shopu. Stačí zavolat na naši infolinku nebo napsat mail na info@silverum.cz.“ doplňuje Ing. Petr Fischer. „Minimální množství pro fixaci je ovšem v řádu stovek trojských uncí. Podmínkou nemusí být vždy celých 500oz, jako je tomu v tzv. v klidných dobách. Lze fixovat i menší množství.“

Proč by měl investor zvážit právě fixaci? „ Investor samozřejmě může sledovat náš e-shop a jakmile bude příslušný sortiment skladem, objeví se vždy zpět možnost zadat kusová množství. Ovšem v této době je asi vhodnější zvážit, zda není prozíravější navýšit objem poptávky a využít fixaci. Tím se lze dostat k zajímavé ceně a především získat jistotu dodávky s pevně zafixovanou cenou“, vysvětluje Ing. Fischer.

Investoři často čekají na tzv. výhodnou cenu. Jaký bude další cenový vývoj? „Nikdo neumí odhadnout, jak se bude situace kolem eura a státních dluhů vyvíjet. Nikdo neví, jací přísloveční kostlivci se kde objeví ve státních rozpočtech. Nikdo netuší, jaká řešení naordinují politikové a jak tato řešení přijme reálná ekonomika.“ říká vedoucí prodeje Martin Kopáček, „Před rokem, před dvěma lety, mnozí investoři například u zlata čekali na pokles na 700 dolarů, dokonce byly prognózy o návratu na hodnotu 450 dolarů. Nestalo se. Ti, kteří čekali na výhodnou cenu, čekají asi dodnes. Podobně je to s investičním stříbrem – dlouholetá Popelka mezi investičními kovy si v posledních letech získává obrovské množství příznivců a cena samozřejmě roste. Nikdo nemůže zaručit, že se budou opakovat doby, kdy bylo možné nakupovat hubičku.“¨.

Kam by měl tedy investor zaměřit svoje úvahy. „Jednoznačně do stříbra“, shrnuje Martin Kopáček.“Zlaté slitky jsou zejména v současné době výrazně dražší v poměru ke stříbru. Důvodem je, že zlato nakupují všichni, proto jeho cena roste rychleji. Zejména v dnešních dobách ovšem není dobré rozhodovat se jako většina. Stříbro lze pořád pořídit za daleko zajímavější ceny.“

Zpět na články

Nejnovější články


Cenu zlata významně ovlivnili čínští obchodníci

Cenu zlata významně ovlivnili čínští obchodníci

25. 4. 2024 - Autor: Jan Dvořák
Čínští obchodníci významně ovlivnili růst cen zlata na historická maxima. Obchodníci na burze v Šanghaji ... číst dále

Státní dluh České republiky pokračuje v růstu

Státní dluh České republiky pokračuje v růstu

22. 4. 2024 - Autor: Jiří Jánský
Ministerstvo financí ČR ve své čtvrtletní zprávě o řízení státního dluhu minulý týden oznámilo ... číst dále

Inflace ve Spojených státech je pro zlato dobrá

Inflace ve Spojených státech je pro zlato dobrá

18. 4. 2024 - Autor: Jindřich Walter
V březnu došlo ve Spojených státech k mírnému zrychlení inflace. Index spotřebitelských cen (CPI), ... číst dále

ČNB i nadále pokračuje v nákupech zlata

ČNB i nadále pokračuje v nákupech zlata

15. 4. 2024 - Autor: Jan Dvořák
Česká národní banka (ČNB) výrazně zvýšila objem svých zlatých rezerv, v průběhu letošního prvního ... číst dále

Inflace v České republice zůstala na cílové úrovni ČNB

Inflace v České republice zůstala na cílové úrovni ČNB

11. 4. 2024 - Autor: Jan Dvořák
Včera byla zveřejněna březnová míra inflace v České republice a zůstala na únorových 2,0 %, ... číst dále

Váš dodavatel rodinného stříbra - již od roku 2009.
Drahé kovy?
Silverum!
Garance zpětného výkupu.
Tradice
Více než 10 let na trhu.
Nejlepší ceny
stříbra v ČR.
Garance původu a ryzosti kovů.

Certifikace

Logo NGC - Numismatic Guaranty Corporation
Logo Puncovního úřadu - SILVERUM s.r.o. má s Puncovním úřadem uzavřenou dobrovolnou dohodu o internetových kontrolních nákupech. Kvalita a původ veškerého zboží našeho e-shopu je tedy pod přísnou kontrolou nezávislého orgánu státní správy.

Spolupracujeme

Logo US Mint
Logo Munze Osterreich
Logo Perth Mint
Logo Royal Canadian Mint
Logo Sunshine Mint
Logo The Royal Mint
Logo Česká Mincovna
Logo 24SAFE