Média & Blog

Lze vydělat na volbě prezidenta? Ano, Ježíšek nadělil štědře

10. 12. 2012 - Autor: Martin Kopáček

Vydělat se dá na mnohém. Jedni vydělávají na ropě, druzí na zlatě, třetí třeba na kávě či pomerančovém džusu. Každý trh má svoje výhody. Trhů je nepřeberné množství, ziskové příležitosti jsou dnes k dispozici každému. Trading (obchodování na burze) je řemeslo, ne umění. Dá se naučit, natrénovat a ziskově přenést do praxe během několika měsíců.

Samotné obchodování potom není časově náročné. Patnáct minut denně může bohatě stačit. Není třeba mít zaručené tipy, tajné obchodní systémy či křišťálovou kouli. Stačí znalosti, rozumný trénink a selský rozum. Výsledky absolventů tradingových konzultací opět ukázaly, že naučit se burzovnímu řemeslu není těžké. A výsledky mohou být opravdu štědré.

Když jsme na této webové stránce po volbě prezidenta v USA zveřejnili tip na ziskový obchod, sešlo se mnoho dotazů. Když jsme ale minulý týden
na facebooku avízovali uzavření posledních pozic

– a zároveň pogratulovali všem účastníkům obchodu k předčasné vánoční nadílce, následovala skutečná smršť dotazů. Jak se dá vydělat na volbách? Na čem všem se dá vydělat? Jak a co jsme to obchodovali? Komu jsme gratulovali? K jakému zisku? V tomto článku podrobně vysvětlím, jak obchod probíhal a zároveň zodpovím dotazy.

Obchoduji pouze opce. To, co sám obchoduji, učím učím zájemce
při tradingových konzultacích

. Jak absolventi tradingových konzultací vědí, nikdy nevstupuji do obchodů před volbou prezidenta v USA. Trh bývá rozkolísaný, po prezidentské volbě mívá tendenci silně růst. Já ale nehraji na směr trhu. Pro mne je prostě lepší počkat na výsledek voleb. Nechám zkrátka trh, ať se po volbách vydá tím či oním směrem. A teprve pak reaguji.

Volby k překvapení mnohých opět vyhrál současný prezident Obama. Trhy byly zaskočeny, počítaly s vítězstvím republikána Romneyho. Povolební růst se nekonal. Trhy po znovuzvolení Obamy naopak padaly dolů. Byl jsem samozřejmě velmi rád, že jsem do trhu nevstupoval.

Trhy ale padaly několik dnů po sobě. Bylo to nelogické: Obama přece není nová tvář. Víme, co od něj lze očekávat. Podíval jsem se na jednoduchý index volatility, který ukázal, že důvody k panice nejsou podložené. Index volatility ukazoval, že reakce trhů byla přehnaná. Ačkoliv jinak indikátory nepoužívám, pro jistotu jsem se tentokrát podíval na indikátor překoupenosti/přeprodanosti trhu. A ten mi potvrdil, že výprodeje nemají logiku. Sice po volbách přišla horší ekonomická data, ale ne taková, aby to opodstatnilo tak strmý propad. V situaci, kdy trhy byly opravdu silně přeprodané a pohybovaly se kolem střednědobých minim, jsem vypsal put opce. To jsem avízoval na tomto webu, v pravém sloupku nazvaném Aktuální novinky. Pro absolventy mých konzultací a další aktivní tradery dodávám, že šlo o put opce v SPY, strike 130. Dostal jsem za ně velmi dobře zaplaceno, za každou 120 dolarů. Dál už zbývalo jen nechat pracovat čas. Časová hodnota opcí se v čase neustále snižuje.

Již následujícího dne jsem měl mnoho zpětných reakcí od absolventů, že si situace také všimli a na podobných strike vypisovali put opce také. Několik absolventů nakoupilo také ETF na technologický index, který dělá velmi rychlé pohyby. Trhy rozdýchaly zklamání z volby Obamy a vrátily se zpět do původních hodnot. Postupně jsem vykupoval opce zpět, samozřejmě za podstatně menší částky. První opce jsem vykoupil zpět po 60 dolarech, poslední tento pátek za 10 dolarů. Výsledkem je velmi tučný profit za pár dnů.

Absolventi mne informovali o svých výsledcích. Mnozí byli trpělivější, takže při výkupu opcí platili velmi málo a jejich zisky jsou opravdu obdivuhodné. Nejlepší výsledek udělala absolventka, která vypisovala opci za 144 dolary, vykoupila ji zpět za 11 dolarů. Zisk z jedné opce je tedy 133 dolarů. Tato dáma zobchodovala 40 kontraktů, takže získala 5.320 dolarů. Při dnešním kurzu to máme zisk přes 100.000 korun během 14ti dnů. Solidní vánoční nadílka, že?

Připomeňme si, že tento obchod chtěl jediné: Sledovat pět minut denně trh. Nic víc. Samotný výpis opce znamená zadání příkazu do platformy třemi kliknutími. Na vykoupení opce je automatický příkaz, který není třeba dále sledovat. Toť vše.

Ti, kteří koupili ETF na technologický index, vydělali na kontraktu ještě více. Průměrně zavírali při zisku 200 – 400 dolarů na kontrakt. Maximum zisku mi sdělil absolvent, který zobchodoval 28 kontraktů se ziskem 350 dolarů na kontrakt. Zisk téměř 10.000 dolarů znamená vánoční nadílku téměř 190.000 korun.

Takovéto příležitosti chodí v mnoha trzích. Kupříkladu v burzovním trhu stříbra (pozor, neplést s fyzickým investičním stříbrem!) byla krásná příležitost po propadu ceny stříbra na burze k ceně 26 dolarů za unci. Investoři nakupovali investiční stříbro ve velkém, na burze jsme s absolventy vypisovali opět put opce za velmi štědré peníze. Stačilo jediné: jednou týdně se podívat na graf pozic těžařů stříbra. Nic víc.

Stejná příležitost byla také ve zlatě, když testovalo před časem hranici 1550 dolarů. Kdo jednou týdně sleduje pozice producentů zlata, vydělal velmi pěkné peníze. Stačilo situaci zobchodovat výpisem put opce, za velmi tučné peníze. Opět šlo o velmi štědrý trh.

Ziskových příležitostí je mnoho. Stačí zvládnout pár jednoduchých pravidel, naučit se je aplikovat a dodržovat disciplínu. Výsledky absolventů mých konzultací ukazují, že osobní zkušenosti jsou sdělitelné a že je absolventi velmi dobře využívají. Zisky, které mnozí
absolventi tradingových konzultací

realizují při minimální časové náročnosti a minimálním riziku, jsou toho důkazem. Ježíšek pak může nadělovat i mino vánoční sezónu.

——-
Mohlo by Vás zajímat:

Výnos 38% je důvodem ke spokojenosti

Novinky: Stouncové cihly JM i kusově, stříbro z Německa výhodněji


Investice do zlata a stříbra: Riziko padělků

Sedm mýtů o investici do drahých kovů

Drahý slitek aneb Nejsem tak bohatý, abych …

Zpět na články

Nejnovější články


ČNB – snižování úroků pokračuje

ČNB – snižování úroků pokračuje

6. 5. 2024 - Autor: Jan Dvořák
Minulý týden ČNB snížila hlasovacím poměrem 7:0  úrokové sazby o 0,5 %.   Pro ... číst dále

Fed ponechal úrokové sazby beze změny

Fed ponechal úrokové sazby beze změny

2. 5. 2024 - Autor: Jan Dvořák
Fed včera v souladu s očekáváními oznámil, že vhledem k neklesající míře inflace ponechá úrokové ... číst dále

Poměr cen zlata a stříbra

Poměr cen zlata a stříbra

29. 4. 2024 - Autor: Jan Dvořák
Dnes se po delší době vracíme k vývoji poměru cen zlata a stříbra. Od května ... číst dále

Cenu zlata významně ovlivnili čínští obchodníci

Cenu zlata významně ovlivnili čínští obchodníci

25. 4. 2024 - Autor: Jan Dvořák
Čínští obchodníci významně ovlivnili růst cen zlata na historická maxima. Obchodníci na burze v Šanghaji ... číst dále

Státní dluh České republiky pokračuje v růstu

Státní dluh České republiky pokračuje v růstu

22. 4. 2024 - Autor: Jiří Jánský
Ministerstvo financí ČR ve své čtvrtletní zprávě o řízení státního dluhu minulý týden oznámilo ... číst dále

Váš dodavatel rodinného stříbra - již od roku 2009.
Drahé kovy?
Silverum!
Garance zpětného výkupu.
Tradice
Více než 10 let na trhu.
Nejlepší ceny
stříbra v ČR.
Garance původu a ryzosti kovů.

Certifikace

Logo NGC - Numismatic Guaranty Corporation
Logo Puncovního úřadu - SILVERUM s.r.o. má s Puncovním úřadem uzavřenou dobrovolnou dohodu o internetových kontrolních nákupech. Kvalita a původ veškerého zboží našeho e-shopu je tedy pod přísnou kontrolou nezávislého orgánu státní správy.

Spolupracujeme

Logo US Mint
Logo Munze Osterreich
Logo Perth Mint
Logo Royal Canadian Mint
Logo Sunshine Mint
Logo The Royal Mint
Logo Česká Mincovna
Logo 24SAFE