Média & Blog

Spoření do zlata a stříbra: Snadné a efektivní

3. 3. 2014 - Autor: Martin Kopáček

Myšlenka spoření ve stříbře nebo ve zlatě není nová. Mnoho drobných investorů chce investovat do drahých kovů pravidelně, po menších částkách. To je velmi rozumný a systematický přístup. Spoření do zlata nabízí mnoho firem. Značné rozdíly jsou v parametrech produktů. Na první pohled lákavé nabídky skrývají četná úskalí. Často je spoření například spojeno se vstupními poplatky zprostředkovatelům nebo s nevýhodnými nákupními cenami. Rizikem je i nemožnost zaslání naspořeného kovu mimo pevně daný časový interval. Rizikové je skladování v zahraničí, zejména utajovaným „renomovaným bankovním domem“.

Neutěšeného stavu a rizik jsme si dobře vědomi. Poptávka po kvalitním spořícím produktu do drahých kovů je trvalá, a proto přicházíme s vlastním řešením : Spoření do zlata a stříbra na tzv. Stříbrný účet.

Spoření do zlata nebo do stříbra ( dále Stříbrný účet ) vychází z dokonalé znalosti požadavků klientů a z mnohaletého působení na trhu drahých kovů. Základní myšlenkou Stříbrného účtu je pravidelná investice do drahého kovu. Klient si sám zvolí typ mince nebo slitku, který si přeje nakupovat. Dále podle vlastního uvážení posílá na svůj Stříbrný účet peníze. Jednou měsíčně automaticky provádíme pro všechny uživatele Stříbrného účtu nákup zvoleného typu mince nebo slitku za běžné e-shopové ceny. Při delší době spoření se tím nákupní ceny průměrují. Při dosažení určitého objemu kovu klient navíc získá další zlato nebo stříbro jako bonus.

Jaké jsou výhody? Neplatíte žádné poplatky za zprostředkování, neplatíte žádné poplatky za vedení účtu, neplatíte žádné poplatky za realizace nákupů mincí a slitků. Elektronická evidence vašich peněz a naspořeného zlata nebo stříbra je rovněž zdarma. Skladování naspořeného zlata a stříbra je zdarma po celý rok. Stříbrný účet pro spoření do zlata nebo do stříbra si snadno založíte online, takže během několika minut můžete začít spořit. Minimální měsíční úložka je pouze 500 Kč nebo ekvivalent v EUR. A k naspořenému zlatu nebo stříbru můžete získat zajímavé bonusy, v závislosti na objemu nakoupeného kovu.

Nemáte žádné termínované závazky, takže spoření můžete kdykoliv ukončit. Naspořený kov si můžete nechat kdykoliv zaslat. Velkou výhodou je samozřejmě pozice SILVERUM s.r.o. na trhu drahých kovů v ČR a v EU, což zaručuje stabilitu a bezpečí naspořeného kovu. Peníze na vašem Stříbrném účtu i naspořený kov jsou od začátku spoření až po odeslání na vaši adresu výhradně vaším majetkem, jsou zcela odděleny od majetku SILVERUM s.r.o. Srovnatelnou nabídku na trhu nenajdete.

Jak probíhá spoření na Stříbrném účtu?

Pokud jste zde poprvé, založte si uživatelský účet (vpravo nahoře na tomto webu) a aktivujte si službu Stříbrný účet. Stávající zákazníci, kteří jsou již registrováni, si po přihlášení ke svému uživatelskému účtu aktivují svůj Stříbrný účet.
Vyberte si, do čeho si přejete spořit. Na výběr jsou nejprodávanější produkty. U stříbra je to stříbrná mince Silver Eagle a stříbrná mince Maple Leaf , u zlata je to zlatý slitek o hmotnosti 5 gramů. Výběrem druhů stříbra a zlata, do nichž je umožněno spoření, reflektujeme především dostupnost v dlouhodobém časovém horizontu. Nemá smysl spořit do mincí a slitků s méně stabilní dostupností.

Vytvoření Stříbrného účtu vám bude potvrzeno na váš e-mail. Číslo Stříbrného účtu je unikátní a slouží jako variabilní symbol pro všechny platby na váš Stříbrný účet. Pro každý spořený produkt získáte jedinečné číslo Stříbrného účtu.

A můžete ihned začít spořit:
Můžete teoreticky posílat na váš Stříbrný účet peníze dle aktuálního uvážení. Ovšem raději doporučujeme zadat v bance trvalý platební příkaz ve prospěch vašeho Stříbrného účtu. Smyslem spoření je ostatně pravidelná investice ve stejném objemu. Proto je trvalý platební příkaz lepším řešením. Variabilním symbolem bude číslo vašeho Stříbrného účtu. Datum k provedení příkazu musí být nejpozději k 25. den v měsíci – nákupy totiž provádíme v první obchodní den následujícího měsíce.

Proč děláme nákupy právě na začátku měsíce? Z dlouhodobé statistiky (zahrnující raketový růst cen kovů i následný pokles) vychází právě začátek měsíce k nákupu mírně výhodněji, než ostatní dny. Smyslem pevně stanoveného data fixace ceny je pak i maximální transparentnost celého systému.

Na konci roku, před odesláním zlata nebo stříbra, Vám připíšeme také bonusy ve zlatě a ve stříbře. Na každých 100 uncí stříbra získáte jednu unci stříbra navíc, na každých 500 uncí ještě další jednu unci stříbra navíc. Za 500 uncí stříbra tedy získáte celkem 6 uncí stříbra navíc. Ve zlatě získáte jako bonus 1 gram na každých 200 gramů naspořeného zlata. Bonusy samozřejmě platí bez časového omezení, tj. získáte je po dosažení potřebného objemu bez ohledu na dobu trvání spoření. Podmínkou je pouze pravidelné nepřerušené spoření v daném produktu.

Vedení Stříbrného účtu, skladování vašeho naspořeného kovu, elektronická evidence plateb – to vše je zdarma. Jednou ročně odeslání naspořeného kovu jen za cenu poštovného. Neplatíte žádné poplatky za vstup nebo výstup. Ceny vašich nákupů jsou totožné s cenami v e-shopu. Spoření můžete samozřejmě kdykoliv ukončit, bez ztráty získaných bonusů a výhod.

Začněte spořit do drahých kovů se Stříbrným účtem SILVERUM s.r.o.

——-
Mohlo by Vás zajímat:

Investiční stříbro: Budujeme osobní portfolio 1.část

Spoření do drahých kovů? V USA 800 podvedených

Další znehodnocení koruny? Investiční stříbro a zlato rostou

Investoři do státních dluhopisů právě dostali facku

Zpět na články

Nejnovější články


Japonci se začínají bát o jen

Japonci se začínají bát o jen

28. 3. 2024 - Autor: Jan Dvořák
Japonský jen zaznamenal výrazný pokles na 34leté minimum vůči americkému dolaru, když dosáhl hodnoty ... číst dále

Fed opět ponechal úrokové sazby beze změny

Fed opět ponechal úrokové sazby beze změny

25. 3. 2024 - Autor: Jan Dvořák
Minulou středu Fed vyhověl očekáváním a nechal úrokové sazby nezměněné v rozmezí 5,25 až ... číst dále

Bankovní rada ČNB nadále pokračuje v procesu snižování úrokových sazeb

Bankovní rada ČNB nadále pokračuje v procesu snižování úrokových sazeb

21. 3. 2024 - Autor: Jan Dvořák
Bankovní rada ČNB včera v souladu s očekáváním snížila stejně jako v únoru úrokové sazby o 0,50 ... číst dále

Cena zlata se uklidnila

Cena zlata se uklidnila

18. 3. 2024 - Autor: Jan Dvořák
Před týdnem a půl jsme se věnovali růstu ceny zlata v prvních březnových dnech. Tehdy ... číst dále

Inflace v České republice je na cílové úrovni ČNB

Inflace v České republice je na cílové úrovni ČNB

14. 3. 2024 - Autor: Jan Dvořák
V pondělí byla zveřejněna únorová míra inflace v České republice a potěšila nečekaným propadem až ... číst dále

Váš dodavatel rodinného stříbra - již od roku 2009.
Drahé kovy?
Silverum!
Garance zpětného výkupu.
Tradice
Více než 10 let na trhu.
Nejlepší ceny
stříbra v ČR.
Garance původu a ryzosti kovů.

Certifikace

Logo NGC - Numismatic Guaranty Corporation
Logo Puncovního úřadu - SILVERUM s.r.o. má s Puncovním úřadem uzavřenou dobrovolnou dohodu o internetových kontrolních nákupech. Kvalita a původ veškerého zboží našeho e-shopu je tedy pod přísnou kontrolou nezávislého orgánu státní správy.

Spolupracujeme

Logo US Mint
Logo Munze Osterreich
Logo Perth Mint
Logo Royal Canadian Mint
Logo Sunshine Mint
Logo The Royal Mint
Logo Česká Mincovna
Logo 24SAFE