Média & Blog

Víkendová konference traderů: Zisky 17 až 48 %

5. 8. 2013 - Autor: Aleš Novotný

Tradingovými konzultacemi, na kterých se zájemci učí obchodovat opce, prošla za čtyři roky jejich trvání již slušná řádka budoucích burzovních obchodníků. Je potěšující, že s reálným obchodování opcí začalo 57% absolventů. Z nich dosahuje konzistentního zisku 98%. Pro aktivní obchodníky, kteří obchodují na reálných účtech, připravil vedoucí tradingových konzultací Martin Kopáček setkání. Cílem setkání je, aby se obchodníci vzájemně poznali, aby načerpali nové poznatky a aby mohli sdílet s ostatními získané know-how.

Pozvánku na akci dostali všichni, kteří doložili reálné obchody na svých obchodních účtech. Na úvod setkání vedoucí tradingových konzultací Martin Kopáček přítomné seznámil s vlastními modifikacemi obchodních systémů, které odpovídají tomu, jak se trhy vyvíjejí. Zatímco vypisování opcí na ETF na zlato není v současné době zajímavé, lze velmi dobrých výsledků dosahovat výpisy put opcí na indexová ETF. V těchto ETF se již téměř deset expirací nevypisuje kompletní Iron Condor, ale pouze put spready. Důvodem je růstový trend trhu, který by by výpisy na call straně dostával trvale do potíží. Na vlastním účtu M.Kopáček předvedl, jakých výsledků dosáhl s touto prostou strategií. Připomněl, že jde o strategii, která si vyžádá jen 5 minut denně.
Dále ukázal skalpovací intradenní strategii na tickeru UWM, kterým si podle vlastních slov zpestřuje aktuální možnosti. Velká pozornost v úvodní přednášce byla věnována výpisům při korekcích, které v růstovém trendu pomáhají k vyšším prémiím. Podle slov M.Kopáčka se korekcí může trh dočkat například v září, kdy dojde k volbám v Německu, k zasedání FEDu a patrně i k debatám o zvýšení dluhového stropu v USA. To by mohly být pro opční obchodníky ziskové příležitosti v situaci, kdy běžný investor bude na burze naopak ztrácet.

Ve druhé části se představili jednotliví účastníci a prezentovali své obchodní postupy a výsledky. Není bez zajímavosti, že dosažené zisky byly od 17% u mimořádně konzervativních strategií až po 48% u agresivních strategií. Konzervativní strategie vycházely především z obchodních strategií, které vyučuje M.Kopáček, tedy z výpisu put nebo call opcí s nízkou deltou. Účastníci předváděli převážně nesměrové strategie, kde obchodník nepředvídá směr trhu. Předpokládají se pouze statistické mantinely, kde se trhy zpravidla pohybují po dobu expirace opcí.

Agresivnější strategie, které účastníci předvedli, byly směrové. V těchto strategiích obchodník předpokládá směr trhu. Velmi často se jednalo o výpisy put opcí, které v době výpisu byly ITM a obchodník očekával růst trhu. Agresivní strategie byly založeny také na výpisu ITM call opcí na drahé kovy v situaci, kdy obchodník očekával pokles ceny kovu. Přítomní se shodli, že aktuální trh zlata a stříbra postrádá nyní logické parametry, které měl do konce loňského roku. Přesto je u zlata a stříbra zapotřebí sledovat pozice těžařů podle COT.

Ve třetí části byl diskutován právě COT a software, které s ním dokáží pracovat. Protože dealing a hedge v rámci SILVERUM s.r.o. pracuje s programem SpreadCharts, představili specialisté SILVERUM s.r.o. Jiří Jánský a Jan Hájek způsob používání tohoto programu k obchodování komodit nebo komoditních spreadů. Přítomné obchodníky zaujalo, že na rozdíl od dosud používaných programů Gecko TnT nebo analýz MRCI dokáže tento program podle pozic COT a sezonality vyhledat vhodné obchody, vytipovat vstupy i výstupy. Výhodou je také velmi nízké předplatné, které měsíčně činí kolem 20 až 40 USD.

V poslední části konference došlo k osobním debatám a k debatám v kroužcích podle zájmů. Probíraly se témata jako je vliv fundamentů na trhy, vhodné podklady pro obchodování, vliv volatility, způsoby zajišťování portfolia proti cenovým pohybům atd. Často byl diskutován aktuální vývoj v USA, vliv FEDu na trhy, další očekávaný vývoj v EU a v kauze řeckého dluhu. Debaty byly směřovány k tomu, jak očekávané události co nejlépe a nejbezpečněji zobchodovat. Velmi často se debata točila kolem zvyšování pozic a ostatních otázek moneymanagementu.

Velmi zajímavé bylo zjištění, že všichni přítomní stíhají své obchodování při aktuálním zaměstnání. Pouze čtyři přítomní se tradingu opcí plně věnují jako svému jedinému zaměstnání, protože již při absolvování konzultace plánovali odchod ze zaměstnání. Zisky z tradingu je živí velmi slušně. U ostatních hraje roli především velikost účtu a tolerance k riziku. I tak jde o výrazné vylepšení příjmů, které nyní podle svých slov přítomní využívají k navýšení účtu, k zaplacení luxusnějších dovolených anebo nákladnějších dárků. Velmi motivující je podle podle vyjádření účastníků jistota, že v případě ztráty zaměstnání mají čím se bez problémů uživit – stačí pouze zvýšení obchodního účtu a pozic. V budoucnu vidí účastníci ve svém tradingu způsob, jak se velmi solidně zajistit na stáří.

Děkujeme všem, kteří se akce zúčastnili a věříme, že setkání bylo pro všechny přínosné. S některými výstupy z akce se veřejnost bude moci seznámit na zářijovém veletrhu Investor, kde je SILVERUM s.r.o. garantem odborného programu. Pozvánku s programem zde včas zveřejníme.

——-
Mohlo by Vás zajímat:

Jak vydělat na poklesu ceny stříbra? Investor a trader

Štědrý silvestr aneb Prodělat asi opravdu nešlo

Výnos 38% je důvodem ke spokojenosti

Lednové žně: Investiční stříbro, měď a indexy

Kdy začít a na co se připravit

Zpět na články

Nejnovější články


ČNB i nadále pokračuje v nákupech zlata

ČNB i nadále pokračuje v nákupech zlata

15. 4. 2024 - Autor: Jan Dvořák
Česká národní banka (ČNB) výrazně zvýšila objem svých zlatých rezerv, v průběhu letošního prvního ... číst dále

Inflace v České republice zůstala na cílové úrovni ČNB

Inflace v České republice zůstala na cílové úrovni ČNB

11. 4. 2024 - Autor: Jan Dvořák
Včera byla zveřejněna březnová míra inflace v České republice a zůstala na únorových 2,0 %, ... číst dále

Cena zlata zavřela minulý týden nad 2 300 dolary za unci, stříbro téměř na 27,50

Cena zlata zavřela minulý týden nad 2 300 dolary za unci, stříbro téměř na 27,50

8. 4. 2024 - Autor: Jan Dvořák
Cena zlata zaznamenala od minulého týdne výrazný nárůst, což odráží býčí trend na trhu ... číst dále

Inflace v eurozóně i nadále pokračuje v mírném poklesu

Inflace v eurozóně i nadále pokračuje v mírném poklesu

4. 4. 2024 - Autor: Jan Hájek
Meziroční míra inflace v eurozóně se z únorových 2,6 % snížila na březnových 2,4 ... číst dále

Cena zlata zavřela minulý týden nad 2 200 dolary za unci

Cena zlata zavřela minulý týden nad 2 200 dolary za unci

1. 4. 2024 - Autor: Jindřich Walter
Cena zlata zaznamenala od minulého týdne výrazný nárůst, což odráží býčí trend na trhu ... číst dále

Váš dodavatel rodinného stříbra - již od roku 2009.
Drahé kovy?
Silverum!
Garance zpětného výkupu.
Tradice
Více než 10 let na trhu.
Nejlepší ceny
stříbra v ČR.
Garance původu a ryzosti kovů.

Certifikace

Logo NGC - Numismatic Guaranty Corporation
Logo Puncovního úřadu - SILVERUM s.r.o. má s Puncovním úřadem uzavřenou dobrovolnou dohodu o internetových kontrolních nákupech. Kvalita a původ veškerého zboží našeho e-shopu je tedy pod přísnou kontrolou nezávislého orgánu státní správy.

Spolupracujeme

Logo US Mint
Logo Munze Osterreich
Logo Perth Mint
Logo Royal Canadian Mint
Logo Sunshine Mint
Logo The Royal Mint
Logo Česká Mincovna
Logo 24SAFE